/ / Recepty / Bramborové pokrmy / Francouzské brambory 2
Na francouzské brambory potřebujete: 1.5 kg syrových brambor, 2 kuřecí klobásy, 2 paprikové klobásy, anglická slanina, 2 zelené papriky, pórek, hořčice, kečup, sýr Niva, alobal.
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Klobásy nakrájejte na kolečka, pórek, slaninu a papriku na kostečky, Nivu nastrouhejte. Uřízněte si větší množství alobalu tak, aby vyšel dovnitř pekáče i na zakrytí. Na alobal dejte nakrájené brambory, pocákejte hořčicí a kečupem. Na brambory nasypte nakrájené klobásy, papriku, slaninu, pórek a na to všechno nastrouhanou Nivu. Pokrm nesolte, komponenty jsou slané dost. Alobalem vše přikryjte i seshora a pečte 3/4 hodiny při teplotě 220 stupňů.