/ / Recepty / Drůbež a králík / Krůta / Krůtí roláda 2
Na krůtí roládu potřebujete: 150g žampionů, 1 svazek lahůdkové cibulky, 4 lžíce oleje, 700g krůtích prsou, 200g čerstvého bylinkového sýra, mletá paprika, 4 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, 9 snítek tymiánu, sůl, pepř, dílky citrónu na ozdobení.
Žampióny očistěte, cibulku omyjte a očistěte. Obojí nahrubo nasekejte, opečte na oleji, osolte a opepřete. Krůtí maso rozřízněte do plátu, omyjte, osušte, potřete čerstvým sýrem a směsí žampiónů s cibulí. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Roládu sviňte. Dvě lžíce oleje promíchejte se solí, pepřem a paprikou. Směsí potřete maso. Česnek nakrájejte na plátky. Roládu obložte plátky česneku a bylinkami. Převažte nití. Maso pečte v troubě asi 90 minut, podle potřeby podlévejte. Vyjměte, nakrájejte na plátky a ozdobte dílky citrónu.