/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Nadívané kuře Zgödöllö
Na nadívané kuře Zgödöllö potřebujete: 2 kuřata, 100g hub, 150g kuřecích jater, 100g másla, 20g soli, 3g mletého pepře, 30g petrželky, 4 housky, 2 dl mléka, 4 vejce, 1g majoránky, 200g slaniny, 0.5 dl oleje.
Houby omyjte a pokrájejte na malé kostičky. Podobně nakrájejte i husí játra a oboje osmahněte v polovině množství másla. Osolte, opepřete a posypte petrželkou. Housky namočte do mléka. Žloutky smíchejte se zbylým máslem, přidejte připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Osolte, opepřete, posypte majoránkou a vše promíchejte. Nakonec přimíchejte ušlehané bílky. Kuřata omyjte a zvenku i zevnitř osolte. Rukou uvolněte kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnejte připravenou náplň. Slaninu nakrájejte na tenké plátky a obalte jimi prsa kuřete. Takto připravená kuřata položte do pekáčku a s trochou oleje pečte v předehřáté troubě asi 160 stupňů dozlatova. Propečená kuřata naporcujte.