/ / Recepty / Drůbež a králík / Králík / Králík po provensálsku 1
Na králíka po provensálsku potřebujete: 1 králík, 5 lžic oleje, 1 lžíce mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml vývaru z masoxu, 200 ml bílého suchého vína, svazek tymiánu, bobkový list, petrželka, sůl, pepř, 100g oliv, 1 cibule.
Na rozehřáté pánvi nechte zpěnit cibuli. Přidejte rozporcovaného králíka. Opečte jej po všech stranách dozlatova a poprašte moukou. Za stálého míchání nechte zapražit. Potom vše zalijte teplým vývarem z masoxu, ve kterém jste rozpustili rajčatový protlak. Zjemněte bílým vínem a přidejte zbytek koření. Přikryté duste na mírném ohni doměkka přibližně 55 minut. Deset minut před dokončením tepelné úpravy přidejte olivy předem spařené ve vroucí vodě. Vhodnou přílohou je rýže.