/ / Recepty / Drůbež a králík / Králík / Králík po provensálsku 2
Na králíka po provensálsku potřebujete: 1 králík, 3 lžíce oleje, 1 lžíce mouky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 500 ml vývaru z masoxu, svazek tymiánu, petrželka, sůl, pepř, 2 cibule, 3 stroužky česneku.
Králíka naporcujte a omyjte. Z hlavy, trupu a masoxu udělejte vývar. Králíka osolte, opepřete a opečte na oleji. Potom uložte porce králíka do tepla a do výpeku dejte kolečka cibule a rozetřený česnek. Zaprašte moukou a osmahněte. Přidejte proce králíka, přidejte rajčatový protlak, tymián a zalijte vývarem. V troubě upečte doměkka za občasného podlévání. Porce rozdělte na talíře, zalijte šťávou a posypte posekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.