/ / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / War su gai
Na war su gai potřebujete: 2 celá kuřecí prsa, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce suchého sherry, 1/4 hlávky salátu, 1/3 hrnku mandlí, 1 jarní cibulka včetně natě, fritovací olej. Těsto: 3 lžíce kukuřičné mouky, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1 vejce, 1 lžíce vody. Omáčka: 4 lžíce kukuřičné mouky, 3 lžíce vody, 3 hrnky kuřecího vývaru, 1 1/2 hrnku směsi hub, 3 lžíce másla, 2 lžičky sójové omáčky, 3 lžíce granulovaného vývaru.
Kuře zbavte kůže, vykostěte ho a rozpulte. Osolte ho a potřete sherry. Nechte marinovat přibližně čtvrt hodiny. Omáčku připravte na pánvi. Smíchejte kukuřičnou mouku s vodou do hladka, postupně přimíchávejte kuřecí vývar, nakrájené houby, máslo, sójovou omáčku a granulovaný vývar. Za stálého míchání přiveďte k varu. Ještě minutu povařte a uchovejte v teple. Těsto připravte z kukuřičné mouky, polohrubé mouky, prášku do pečiva, vejce a vody. Důkladně propracujte dohladka. Těsto rozdělte na čtyři části, vyválejte ho na pomoučeném vále a každou část kuřete do těsta zabalte a ufritujte. Potom kousky kuřete dejte na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje. Nakrájejte šikmo na proužky a opět složte do tvaru poloviny kuřecích prsou. Na talíř rozložte nakrájený salát, na něj položte kuřecí prsa, posypte praženými nasekanými mandlemi a nasekanou jarní cibulkou. Zalijte omáčkou.