/ / Recepty / Luštěniny / Fazole se skopovým masem
Na fazole se skopovým masem potřebujete: 350g fazolí, 400g skopové plece bez kostí, 2 velké cibule, 2 velká rajčata nebo 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce sádla, mletá paprika, česnek, sůl.
Přebrané fazole propláchněte několikrát studenou vodou, zalijte studenou vodou a nechejte máčet tři hodiny. Potom je uvařte doměkka. Skopové maso pokrájejte na stejně velké kousky, osmažte na zpěněné drobně pokrájené cibuli, přidejte mletou papriku a pokrájená rajčata nebo rajčatový protlak a smažte dále, až se šťáva vydusí. Maso osolte, podlijte trochou vody a duste pod pokličkou doměkka. Při dušení je často podlévejte malými dávkami vody. Šťávu vyduste téměř do tuku, přidejte oceděné fazole, třený česnek a sůl, podlijte několika lžícemi vývaru z fazolí a krátce poduste.