/ / Recepty / Luštěniny / Hrách se skopovým masem
Na hrách se skopovým masem potřebujete: 350g hrachu, 4 plátky ze skopové kýty, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá červená paprika, 40g sádla, 2 cibule, vývar z masoxu, sůl, hladká mouka.
Přebraný, propláchnutý hrách namočte na tři hodiny do studené vody, potom jej v téže vodě uvařte téměř doměkka. Skopové plátky po obvodu nařízněte asi na třech místech, naklepejte, osolte, poprašte moukou a mletou paprikou a opečte po obou stranách na drobně pokrájené a na sádle zpěněné cibuli. Podlijte je trochou vývaru, přidejte rajčatový protlak a duste téměř doměkka. Při dušení je podle potřeby podlévejte malým množstvím vývaru. Hrách oceďte, přidejte jej k masu a duste dále, až maso i hrách změknou. Měkké maso vyjměte, hrách osolte, rozdělte na talíře, pokryjte jej masem a podávejte.