/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Srnčí hřbet 1
Na srnčí hřbet potřebujete: 100g čokolády na vaření, 140g másla, špetka soli, 150g pískového cukru, 6 vajec, 50g strouhanky, 50g strouhaných mandlí, 50g hladké mouky, 100g polevy, 50g mandlí.
Čokoládu rozdrobte, nechejte rozehřát ve vodní lázni, rozmíchejte do hladka a vychlaďte. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Máslo a 50g cukru utřete do bílé pěny, žloutky podávejte jednotlivě a čokoládu po lžících. Bílek osolte, ušlehejte do tuha, přidávejte postupně 100g cukru a šlehejte, až je sníh pevný a lesklý. Strouhanku smíchejte s mandlemi a moukou, opatrně smíchejte se sněhovým a čokoládovým krémem. Těsto vlijte do formy a pečte při 190 stupních 55 minut. Hotový moučník vyklopte až za 15 minut, ozdobte mandlemi, spařenými, oloupanými a nakrájenými na tyčinky a přelijte polevou.