/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Rolády / Piškotová roláda 1
Na piškotovou roládu potřebujete: Máslo na plech, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 100g pískového cukru, špetka soli, 60g polohrubé mouky, 40g škrobové moučky, 1 lžička prášku do pečiva.
Potřete plech máslem, položte na něj pergamenový papír a papír rovněž potřete máslem. Vejce ušlehejte s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smíchejte, prosejte sítem do zpěněné hmoty a opatrně vmíchejte. Těsto vlijte na připravený plech a stěrkou rozetřete. Pečte ve středu předehřáté trouby 4-5 minut při 230 stupních. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Pečete-li je příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování. Na pracovní desku položte utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopte na ni upečený piškot. Ihned jej potřete želé nebo marmeládou a srolujte. Piškot, který chcete naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, nechejte vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nezlomil. Piškotovou roládu po naplnění pocukrujte, ozdobte šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.