TAŽENÝ ZÁVIN 1

recept na závin

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Záviny / Tažený závin 1

Na tažený závin potřebujete:  30 dkg hladké mouky, 5 lžic oleje, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce octa, horká voda, máslo.

Na vál nasypte hladkou mouku a udělejte do ní důlek. Do odměrky si připravte olej, sůl, ocet a vše dolijte horkou vodou na 1/4 litru. Vše vlijte do důlku a vidličkou zapracovávejte do mouky. Rukama vypracujte hladké lesklé těsto, kterým ještě alespoň 50x plácněte na pomoučený vál, aby se dobře propracovalo. Bochánek pak potřete trochou oleje a dejte pod ohřátý hrnec, kde ho nechte asi hodinu odpočívat. Těsto tence vytáhněte, pokropte prochladlým rozpuštěným máslem a pak už postupujte klasickým způsobem jako vždy u štrúdlů. Pečte asi 40 minut.

  Další varianty receptu