/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Řezy / Greixonera
Na greixoneru potřebujete: 2 ensaimady, 2 šálky mléka, 4 vejce, 4 lžíce cukru, kůra z 1 citrónu, tuk na vymazání formy, 1 lžička skořice.
Mléko ohřejte, jakmile začne vařit, odstavte ho a nalijte do širší misky a nechte zchládnout. Mezitím rozšlehejte vejce a přidejte jej do vlažného mléka a zamíchejte. Přidejte cukr a míchejte až do jeho rozpuštění. Přidejte citrónovou kůru. Rozválejte ensaimady, nakrájejte je na kousíčky a přidejte do směsi. Dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout. Do vymazané formy nalijte těsto. Pečte ve vodní lázni ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Vyklopte opatrně z formy na talíř a posypte skořicí. Ozdobte šlehačkou a kandovanými višněmi. Podávejte chlazené.