VENKOVSKÝ PERNÍK

recept na moučník

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Venkovský perník

Na venkovský perník potřebujete:  2 kg hladké mouky, 1 kg cukru moučka, 500 ml mléka, 4 žloutky, 2 vejce, žluté potravinářské barvivo, červené potravinářské barvivo, 40g cukrářského droždí, bílková poleva.

Žloutky a jedno vejce utřete s mletým cukrem, potom přilijte mléko, přidejte žluté potravinářské barvivo, cukrářské droždí a postupně přisypávejte hladkou mouku. Vypracujte husté těsto, které překryjte utěrkou a nechte do druhého dne odpočinout. Potom těsto vyhnětejte s trochou mouky a na pomoučeném vále vyválejte. Vykrajujte různé tvary. Přeneste na vymazaný a pomoučený plech a pečte v mírné troubě. Vejce rozšlehejte s mlékem smíchaným s červeným potravinářským barvivem a potřete jím perník. Na závěr ozdobte bílkovou polevou.