/ / Recepty / Polévky / Zeleninové / Ředkvičková polévka 2
Na ředkvičkovou polévku potřebujete: 1 červená cibule, 1 lžíce másla, 2 svazky ředkviček, 100g čerstvého smetanového sýra, 100 ml 12% smetany, 750 ml drůbežího vývaru, sůl, mletý bílý pepř, chilli koření, nastrouhaný muškátový oříšek, 2 lžičky citrónové šťávy.
Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. V hrnci rozpusťte máslo. Zvolna na něm nechte zesklovatět cibuli. Ředkvičkám odkrojte listy, pár jich nechte na ozdobení. Ředkvičky nakrájejte na nudličky. Dejte je do vysoké nádoby společně se sýrem a smetanou. Ponorným mixérem je rozmixujte. K orestované cibuli vmíchejte ředkvičkovou směs. Přilijte vývar a vše rozmíchejte. Polévku vařte pod poklicí přibližně 15 minut. Nakonec ji ochuťte solí, kořením a citrónovou šťávou. Zdobte listy ředkvičky.