BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY 1

recept na přílohu

 /  / Recepty / Přílohy / Bramborové knedlíky 1

Na bramborové knedlíky potřebujete:  600g ve slupce uvařených a oloupaných brambor, 1 vejce, 100g hrubé mouky, 100g krupice, sůl, 1 žloutek.

Brambory uvařené ve slupce za tepla oloupejte a nechejte rozložené vychládnout. Před přípravou brambory jemně nastrouhejte, přidejte vejce a navíc žloutek, prosátou mouku a krupici, sůl a krátce vypracujte tuhé těsto. Rozdělte je na dva díly, uhnětete je v uzavřené kuličky, stejnoměrně rozválejte šišky o průměru 6 cm, vložte je do vařící osolené vody, opatrně je vařečkou nadzvedněte, aby se nepřichytily ke dnu kastrolu a zvolna vařte. Po pětiminutovém varu je obraťte a vařte ještě asi 10 minut. Vařené knedlíky vyjměte, nakrájejte na kolečka a podávejte.

  Další varianty receptu