RYBÍ KARBANÁTKY 2

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Rybí karbanátky 2

Na rybí karbanátky potřebujete:  300g lososa, 400g brambor, 1 lžíce másla, 3 cibulky, 100 ml mléka, 75g kukuřice, čedar, 1 vejce, strouhanka, olej, sůl, pepř.

Brambory uvařte doměkka. Sceďte je, vraťte do hrnce a na mírném ohni chvíli sušte. Potom je rozšťouchejte s máslem a dejte vychladnout. Lososa, nadrobno nasekané cibulky a mlého vložte do menšího hrnce a 5 minut povařte na mírném ohni tak, aby byl losos uvařený. Sceďte a najemno nasekejte. Smíchejte s bramborami, přidejte povařenou kukuřici, nastrouhanou hrst čedaru, vejce a strouhanku. Osolte a opepřete. Vytvořte kompaktní hmotu a tvarujte z ní karbanátky. Karbanátky dejte na půl hodiny do ledničky. Potom je smažte přibližně 5 minut z každé strany na rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a pikantní dresink.

  Další varianty receptu