MALÍNSKÉ VEPŘOVÉ ŽEBÍRKO

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Malínské vepřové žebírko

Na malínské vepřové žebírko potřebujete:  4 vepřové kotlety, 80g sádla nebo oleje, sůl, pepř, 350g čerstvých jablek, 50g másla, 150g křenu, bylinky na ozdobení.

Vepřové kotlety očistěte a otřete čistým, mokrým hadříkem. Kosti částečně odkrojte, aby se kotlety dobře propekly. Okrajové blány nařízněte a kotlety naklepte paličkou namáčenou ve studené vodě. Osolte je, mírně opepřete a opečte po obou stranách na rozehřátém oleji. Omytá jablka zbavte jádřinců, nakrájejte na kolečka o síle jednoho centimetru a opečte na másle. Křen pečlivě očistěte, omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle. Opečená jablka položte na kotlety a doplňte strouhaným křenem a zelenými bylinkami. Jako přílohu podávejte pečené brambory s česnekem.