/ / Recepty / Vepřové maso / Masový závin
Na masový závin potřebujete: 300g zmraženého lístkového těsta, houska, 2 cibule, stroužek česneku, 2 lžíce másla, 400g mletého masa, 1 vejce, lžíce hořčice, lžička soli, pepř, 1/4 lžičky tymiánu a majoránky, 1 vejce na potírání.
Rozmrazte těsto, housku namočte ve studené vodě a potom přebytečnou vodu vymačkejte. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na kostičky a poduste na másle do sklovita. Mleté maso smíchejte s houskou, cibulí, česnekem, vejcem, hořčicí a kořením. Ochuťte a utvořte šišku. Rozválejte lístkové těsto a zabalte do něj šišku z mletého masa. Okraje potřete rozkvedlaným vejcem, stlačte je a zbytky těsta roládu ozdobte. Propíchejte těsto vidličkou tak, aby při pečení mohla unikat pára. Dejte do horké trouby při 225 stupních pečte 15 minut do zlatova. Potom nechejte při nízké teplotě 125 stupňů dojít.