VEPŘOVÁ KOTLETA PO VENKOVSKU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová kotleta po venkovsku

Na vepřovou kotletu po venkovsku potřebujete:  4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 80g oleje, 100g česneku, 100g anglické slaniny, 100g cibule, 200g žampiónů, 100g rajčat, 1 pórek, 1 hlávkový salát, 1 rajče. Pro přílohu 1 kg brambor, 50g másla, sůl, 50g zelené petrželky.

Vepřové kotlety očistěte a otřete čistým mokrým hadříkem. Jejich kosti částečně odkrojte, aby se kotlety dobře propekly. Okraje nařízněte a kotlety naklepte. Potom je potřete směsí prolisovaného česneku, oleje, pepře a soli a opečte po obou stranách na rozehřátém oleji. Anglickou slaninu nakrájejte a rozškvařte. Přidejte k ní očištěnou a nakrájenou cibuli a nechejte ji orestovat. Žampiony, rajčata a pórek očistěte, omyjte a nakrájejte. Směs přidejte k orestované cibuli a vše poduste. Hlávkový salát omyjte, rozeberte na listy a dejte okapat. Orestovanou zeleninovou směs navršte na opečené kotlety. Jednotlivé porce obložte hlávkovým salátem. Brambory ve slupce uvařte doměkka a po uvaření je ihned sceďte. Prochladlé brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny, potřete je máslem, osolte podle chuti a dejte na 15 minut opéci po gril. Hotové brambory přeložte na talíř ke kotletám a posypte jemně rozsekanou zelenou petrželkou.