/ / Recepty / Vepřové maso / Grilované mleté maso se žampióny
Na grilované mleté maso se žampióny potřebujete: 600g mletého vepřového masa, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička mleté červené papriky, 1 cibule, 1 vejce, 3 lžíce vlažné vody, 250g žampionů, olej, grilovací koření.
Mleté maso osolte, okořeňte mletým černým pepřem, přidejte mletou papriku, rozšlehané vejce a vodu. Rozmíchejte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a znovu rozmíchejte. Žampióny očistěte a odkrojte nožičky. Z masové směsi tvarujte kuličky a střídavě je s hlavičkami žampionů napichujte na grilovací jehly nebo špejle. Vložte na rošt, potřete olejem a posypte grilovacím kořením. Na rozehřátém grilu opečte. Během grilování několikrát otočte a potírejte olejem.