/ / Recepty / Vepřové maso / Přírodní vepřové řízky
Na přírodní vepřové řízky potřebujete: 4 vepřové řízky, 2 lžíce oleje, 40g másla, rovná lžíce hladké mouky, 1.5 dl vývaru z kostí nebo vody, sůl.
Odblaněné, přes vlákna ukrojené řízky naklepte, osolte a prudce opečte po obou stranách na oleji. Opečené řízky přeložte na nahřáté talíře, olej od opékání slijte, na pánvičku přidejte máslo a mouku, osmahněte, zalijte vývarem (vodou) a povařte, až se od houstnoucí šťávy začne oddělovat tuk. Šťávu nalijte na řízky a podávejte se smaženými bramborovými hranolky nebo s opékanými brambory se zeleninovou oblohou nebo zeleninovým salátem. Můžete na ně rovněž naklást např.: - směs dušené pokrájené cibule, kapie a žampiónů, - směs pokrájeného osmaženého párku, cibule, hrášku a kapie, - směs nakrájené dušené šunky, cibule, česneku, kečupu a červeného vína, - směs pokrájených dušených drůbežích jater, s cibulí a žampióny.