/ / Recepty / Vepřové maso / Vepřové kotlety se sýrovou omáčkou
Na vepřové kotlety se sýrovou omáčkou potřebujete: 4 vepřové kotlety, 1/2 svazku tymiánu, snítka rozmarýnu, 2 lžíce olivového oleje, čerstvě umletý pepř, 2 lahůdkové cibulky, 200g čerstvého sýra, 75 ml mléka, 1 lžička růžového pepře, sůl.
Vepřové kotlety omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Tymián a rozmarýn také omyjte a osušte, otrhané lístky bylinek najemno posekejte a zlehka smíchejte s olivovým olejem a pepřem. Poté kořenící směsí potřete maso, které následně vložte do mísy a přiklopené marinujte asi 30 minut. Mladé jarní cibulky očistěte a rozkrájejte na tenká kolečka. Čerstvý sýr utřete s mlékem do hladkého krému. Zrnka růžového pepře rozdrťte v hmoždíři nebo na prkénku rozmačkejte velkým nožem. Jarní cibulky, růžový pepř a sůl vmíchejte do sýrového krému. Kotlety opékejte na grilu z každé strany asi 4 minuty. Hotové je podávejte se sýrovou omáčkou, případně ozdobené čerstvými bylinkami. Doplňte salátem z červených čekankových puků a rajčat.