/ / Recepty / Vepřové maso / Vrstvená sekaná pečeně
Na vrstvenou sekanou pečeni potřebujete: 400g mletého vepřového masa, 1/8 l smetany, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 150g žampiónů, 3 lžíce másla, 300g čerstvého špenátu, 2 lžíce strouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, 1 lžíce oleje, omáčka chilli, plněné olivy.
Mleté maso smíchejte se smetanou, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Z hmoty vytvořte tři pláty. Žampióny očistěte, nakrájejte na plátky a osmahněte krátce na trošce másla. Špenát očistěte, omyjte a ve zbývajícím másle krátce poduste. Osolte, okořeňte pepřem a muškátem a smíchejte se sýrem. Pláty z mletého masa navrstvěte do formy na nákypy, mezi ně dejte houby a špenát. Lehce stlačte a potřete olejem. Dejte doprostřed horké trouby.