/ / Recepty / Vepřové maso / Vepřové ragú na pepři
Na vepřové ragú na pepři potřebujete: 600g vepřového ramínka, 50g prorostlé slaniny, 1 bobkový list, 1 lžička celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1/8 l červeného vína, 1/8 l masového vývaru, 4 lžíce octa, 30g perníku, 300g cibule, 200g mrkve, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce rybízového želé, 1/2 lžičky zeleného pepře, sůl.
Koření roztlučte najemno. Povařte 10 minut s červeným vínem, vývarem, octem, perníkem a pak přeceďte. Maso nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. Slaninu nakrájejte na kostičky, při střední teplotě ji rozpečte, přidejte maso, obracejte a opékejte dozlatova. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a rovněž opečte dozlatova. Maso zalijte okořeněným vývarem a duste při nízké teplotě. Mrkev očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Přidejte 15 minut před dokončením k masu společně s paprikou, rybízovým želé a zeleným pepřem. Omáčku ochuťte.