VEPŘOVÉ FILETY S JABLKY

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové filety s jablky

Na vepřové filety s jablky potřebujete:  400g vepřového masa, 1/4 lžičky pepře, 2 lžíce oleje, 150g pórku, 1 zelený paprikový lusk, 500g nakyslých jablek, 2 lžíce másla, sůl, špetka cukru, 1 cibule.

Maso opepřete a potřete olejem. Pórek očistěte, opláchněte a nakrájejte na kolečka. Papriku rozkrájejte na čtvrtky, zbavte jader a nakrájejte na nudličky. Jablka oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte jadérek a nakrájejte na kousky. Máslo rozpuste za mírné teploty, přidejte zeleninu a ovoce a míchejte 2 minuty, potom přikryté 10 minut duste, ochute solí a cukrem. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Pánev silně nahřejte a za stálého obracení maso opečte. Po 2 minutách teplotu snižte a maso zvolna opékejte. Nakrájenou cibuli přidejte k masu a poslední 3 minuty společně dopečte. Maso osolte.