/ / Recepty / Vepřové maso / Kotlety s liškami
Na kotlety s liškami potřebujete: 4 vepřové kotlety, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce oleje, 250g lišek, 2 lžíce másla, sůl, 1 lžíce sojové omáčky, 1/8 l smetany, petržel.
Okraje masa nařízněte, aby se při pečení nekroutilo. Opepřete a potřete olejem. Houby očistěte, omyjte a nechte dobře okapat. Máslo rozpusťte na pánvi při střední teplotě, houby restujte asi 2 minuty. Osolte je a opepřete, dejte do omáčníku a udržujte teplé. Kotlety osolte a na pánvi opečte po obou stranách na rozpáleném tuku za častého obracení. Hotové kotlety přendejte na nahřáté talíře. Vypečenou šťávu smíchejte se sojovou omáčkou a smetanou a krátce povařte. Přidejte houby a nasekanou petrželku.