/ / Recepty / Vepřové maso / Pradědovo tajemství
Na pradědovo tajemství potřebujete: 4 vepřové kotlety bez kostí, 1 balení zeleninového leča, 1 cibule, 8 strouků česneku, 5 lic oleje, 5 lic rajského protlaku, 1 dcl piva, 200g strouhané Nivy, sůl, pepř, oregáno, feferonky, 8 topinek.
Na oleji zpěňte cibuli, přidejte opepřené a osolené kotlety a orestujte z obou stran. Přendejte na talíř a do výpeku přidejte rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo. Mírně povařte asi 3 minuty. Dochute pepřem, solí a oreganem. Maso dejte zpět a nechte prohřát. Na talíř klaďte vdy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelijte je ávou se zeleninou. Na to polote porci masa a posypte hustě strouhanou Nivou. Ozdobte feferonkou.