NÁMOŘNICKÉ KOTLETY

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Námořnické kotlety

Na námořnické kotlety potřebujete:  600g vepřových kotlet bez kostí, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 3 sterilované okurky, 1 menší plechovka sterilovaných žampionů, 50 ml olivového oleje, 5 lžic rajského protlaku, 1 šlehačka, jíška Knorr, worchesterová omáčka, pepř.

Na oleji zpěňte cibulku, přidejte osolené a opepřené maso, orestujte, přidejte na kostičky pokrájený česnek a okurky a zalijte dle potřeby vodou. Duste 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidejte rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worchesterové omáčky, zahustěte jíškou Knorr, mírně povařte. Přilijte šlehačku a dochuťte. Vhodnou přílohou jsou těstoviny smíchané s několika lžícemi strouhanky.