/ / Recepty / Vepřové maso / Tatarské maso
Na tatarské maso potřebujete: 600g vepřové kýty, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu, sůl, mletý pepř, olej, 2 lžíce sterilované červené kapie, 2 kyselé okurky, worcester, 4 lžíce majolky, 2 lžíce strouhaného křenu, pažitka.
Maso z kýty nakrájejte na plátky, lehce naklepte, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahněte po obou stranách. Podlijte teplou vodou a duste pod pokličkou téměř do změknutí. Když je maso téměř měkké, přidejte na drobné kostičky nakrájenou cibuli a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup a pár kapek worcesteru. Trochu promíchejte a nechte společně podusit asi pět minut. Poté odstavte ze zdroje tepla. Připravte si tatarskou omáčku - buď použijte kupovanou, do které zamíchejte nastrouhaný křen, nebo si ji připravte z majolky, do které kromě křenu přidejte i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně nakrájené cibule a lžíci mléka. Touto omáčkou přelijte maso na talíři. Jako příloha k masu jsou vhodné vařené brambory s pažitkou.