SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ 2

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Segedínský guláš 2

Na segedínský guláš potřebujete:  750g vepřového masa, sůl, 3 lžíce oleje, 60g cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kmínu, 1 hrneček masového vývaru, 1 kostka gulášové šťávy, 300g kysaného zelí, 4 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky.

Vepřové maso opláchněte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. V kastrolu rozpalte tuk, osmahněte na něm cibuli a česnek, potom přidejte lžičku mleté papriky a kmínu, přilijte lžíci vývaru a zamíchejte. Vsypte nakrájené a osolené maso a osmahněte jej, aby se zatáhlo. Jakmile zesvětlá a bude ze všech stran lehce opečené, přidejte vývar, rozdrobte do něj kostku gulášové šťávy a nechte maso asi třicet minut dusit pod pokličkou. Občas zkontrolujte, zda se voda nevydusila a případně zamíchejte. Mezitím si nechte odkapat kysané zelí. Potom ho překrájejte a rozdělte na polovinu. První část přidejte k masu po 30 minutách dušení a zamíchejte. Zalijte zbytkem vývaru nebo vařící vodou a duste, až bude maso měkké. Ke konci dušení přidejte druhou část kysaného zelí. Do zakysané smetany vmíchejte trochu hladké mouky a vmíchejte ji do omáčky. Můžete také přidat lžíci rajčatového protlaku. Podle potřeby přisolte. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

  Další varianty receptu
  Podobné recepty