VEPŘOVÁ PEČENĚ S BYLINKAMI

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová pečeně s bylinkami

Na vepřovou pečeni s bylinkami potřebujete:  650g vepřové vykostěné pečeně, 3 lžíce oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce sherry, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce medu, 1/2 lžíce sušeného provensálského koření, snítka rozmarýnu, snítka tymiánu, 4 snítky petrželky, sůl, pepř.

V misce smíchejte olej, sójovou omáčku, shery, citronovou šťávu, pepř a provensálské koření. Maso opláchněte, osušte, osolte, obalte důkladně ze všech stran marinádou a nechte v chladu rozležet alespoň půl hodiny. Přendejte do pekáčku, vložte do vyhřáté trouby, pečte 5 až 7 minut při 220 stupních, podlijte trochou horké vody, zakryjte poklicí, teplotu snižte na 180 stupňů a zvolna pečte asi 50 minut. Poklici sundejte, pečeni podlijte medem, posypte čerstvými nasekanými bylinkami, sezamovými semínky a dopečte dozlatova. Podávejte s různě upravenými brambory nebo bramborovými knedlíky a zeleninovým salátem.