KRKOVIČKA PRO NÁVŠTĚVU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Krkovička pro návštěvu

Na krkovičku pro návštěvu potřebujete:  2 kg krkovice bez kosti vcelku, 2 lžíce oleje. Marináda: 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce bílého vína, 3 lžíce hořčice, 1 lžíce medu, 2 lžíce oleje, 1.5 lžičky soli. Náplň: 10 plátků uzeného (po 2 mm), 10 plátků sýra (po 2 mm), 150g syrových žampionů (po 2 mm).

Nakrájejte maso na 1.5 cm silné plátky, ale nedokrájejte do konce. Marinádou potřete maso i v rozřezu, zabalte do alobalu a nechte v lednici 24 hodin. Druhý den dejte do každého rozřezu plátek uzeného, plátek sýra, plátky žampionů. Pomažte olejem a pořádně zabalte do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva. Dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečte nejméně 2 hodiny, posledních 20 minut alobal otevřete a dopečte odkryté.