VEPŘOVÉ RAGÚ Z MLETÉHO MASA

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové ragú z mletého masa

Na vepřové ragú z mletého masa potřebujete:  500g mletého plecka, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku, 2 citrony, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželky, smetana, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, worcesterská omáčka, 100 ml bílého vína, olej na smažení, sůl.

Do mletého masa dejte sůl, 1 celé vejce, asi 200 ml mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Promíchejte a nechte chvilku v ledničce odpočinout. Pak dělejte malé kuličky a smažte na oleji dozlatova. Na pánev dejte rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj dejte nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, celer, nechte orestovat, až bude zelenina měkká. Přidejte šťávu z jednoho citronu a zamíchejte. Do toho dejte 1 lžíci hladké mouky, zalijte mlékem nebo smetanou, ve kterém jsme rozšlehali žloutek, přidejte asi 6 slabých plátků citronu, kůru z jednoho citronu, víno a nechte chvilku povařit. Posolte a dochuťte worcesterskou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže.