/ / Recepty / Guláše / Vepřový guláš na leču
Na vepřový guláš na leču potřebujete: 500g vepřového masa, 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 malá sklenice leča, sůl, pepř, 1/2 sýra Lučina, 1 malá zelená paprika.
Oloupejte cibuli, nakrájejte na kostky a osmahněte jí v kastrolu na rozpáleném oleji. Přidejte vepřové maso nakrájené na kostky. Nechte ze všech stran lehce osmahnout, osolte a opepřete. Přidejte všechno lečo, zamíchejte a přilijte asi půl sklenice po leču vývaru nebo vody. Nechte pod pokličkou dusit. Občas zkontrolujte a zamíchejte. Když bude maso téměř měkké, přidejte na proužky nakrájenou zelenou papriku a do omáčky rozdrobte polovinu Lučiny. Promíchejte, Lučina se rozpustí a dodá omáčce jemnější chuť. Vhodnou přílohou je knedlík, těstoviny nebo rýže. Ozdobte kolečky čerstvé cibule nebo zelenou natí.