/ / Recepty / Guláše / Hovězí guláš s lečem
Na hovězí guláš s lečem potřebujete: 500g hovězího masa, mletá paprika, 40g rajčatového protlaku, 200g cibule, česnek, 20g hladké mouky, 120g sterilovaného leča, 1 dl světlého piva, feferonky, sůl, kmín, pepř, 1 párek, 1 vejce uvařené natvrdo, 60g sádla.
Hovězí maso nakrájejte na stejně velké kostky. Na dvou třetinách dávky sádla usmažte dozlatova drobně pokrájenou cibuli a kmín, přidejte trochu mleté papriky, zamíchejte, vložte maso, rychle je osmahněte po všech stranách a pod pokličkou duste na malém plaménku do vydušení šťávy. Při dušení je občas zamíchejte. Potom maso osolte, opepřete, přidejte rajčatový protlak, lečo a trochu piva a duste dále pod pokličkou. Při dušení je občas zamíchejte a podlijte pivem. Když je maso napůl dušené, šťávu vyduste do tuku, zaprašte moukou, a za stálého míchání je smažte 5 minut. Potom maso zalijte pivem tak, aby omáčka byla řídká, přidejte prolisovaný česnek a duste do změknutí masa. Maso můžete vyjmout. Na zbytku sádla zpěňte mletou papriku, přidejte ji do guláše současně s majoránkou a ještě nechte přejít varem. Na talíři guláš ozdobte čtvrtkami vařeného vejce a prohřátými kolečky párku. Podávejte s houskovými knedlíky nebo se slaným pečivem.