ZELNÉ ZÁVITKY

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Zelné závitky

Na zelné závitky potřebujete:  400g vepřového masa, 2 lžíce oleje, 1 hrnek směsi mrkve, hrášku, fazolek a kukuřice, 200g podušené rýže, 8 větších zelných listů, sůl, pepř, 250 ml zeleninového vývaru.

Nadrobno pokrájené vepřové maso orestujte na oleji, přisypte zeleninu a společně poduste doměkka. Takto upravenou směs smíchejte s rýží, dochuťte solí a pepřem. Zelné listy povařte pět minut ve vroucí osolené vodě. Silné stonky seřízněte nebo jemně naklepte paličkou. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Na rozprostřené zelné listy rozdělte nádivku, smotejte do závitků a převažte nití. Závitky naskládejte do vymazaného pekáčku nebo hrnce, potřete olejem, podlijte vývarem a asi 20 minut zapékejte ve vyhřáté troubě.