VEPŘOVÉ MEDAILONKY 1

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové medailonky 1

Na vepřové medailonky potřebujete:  4 vepřové kotlety, 4 vejce, špetka soli, špetka pepře, trocha knímu, 300g strouhaného sýra, 2 lžíce oleje, sníh ze 4 bílků, koření dle chuti.

Kotlety naklepte, osolte, opepřete a zprudka opečte po obou stranách na oleji. Přendejte je i s tukem na pekáč nebo plech a nechte úplně zchladnout. Po zchladnutí ušlehejte tuhý sníh ze čtyř bílků a rozdělte ho na kotlety. Do bílků udělejte důlek, kam opatrně uložte žloutek. Jemně osolte nebo okořeňte dle vlastní chuti. Nakonec celou kotletu posypte strouhaným sýrem a zapékejte při 180 až 200 stupních asi půl hodiny. Sýr může být křupavý nebo jen rozteklý. Podávejte s hranolky.

  Další varianty receptu