VEPŘOVÉ NA ŠALVĚJI

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové na šalvěji

Na vepřové na šalvěji potřebujete:  4 vepřové medailonky, 40g Serrano šunky, 1 citron, šalvěj, sůl, pepř, olivový olej, 25g másla.

Šunku najemno nasekejte, z citronu nastrouhejte kůru a šťávu vymačkejte, nasekejte lžíci šalvěje. Smíchejte šunku, kůru a polovinu vymačkané šťávy z citronu, šalvěj a hodně soli a pepře a utřete do pasty. Vepřové medailonky lehce naklepejte a pak do nich udělejte šikmé zářezy. Do nich vetřete pastu, potřete olejem a z každé strany opečte na grilovací pánvi přibližně 8 minut. Dejte na talíř, poklaďte plátky másla a po rozpuštění zastříkejte zbylým citronem a posypte šalvějovými lístky.