/ / Recepty / Vepřové maso / Malá domácí tlačenka
Na malou domácí tlačenku potřebujete: 2 prasečí nožičky, 1 zadní vepřové koleno, 1 vepřové srdce, odřezky různého vepřového masa, sůl, mletý pepř, celý pepř, nové koření, bobkový list, majoránka, česnek, mletý kmín, obal na tlačenku.
V tlakovém hrnci uvařte maso doměkka spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a solí. Pak vykostěte a nakrájejte na kostičky. K nakrájenému masu přimíchejte rozmačkaný česnek, kmín, majoránku, pepř a rozdrcené nové koření. Koření dávejte podle vlastní chuti. Směs napěchujte do obalu na tlačenku, na obou koncích pevně podvažte. Vařte ponořené 2 hodiny. Občas otočte vařečkou, aby nedošlo k protržení. Po vychladnutí krájejte na kolečka. Podávejte s chlebem, cibulí a octem.