VEPŘOVÉ ZNOJEMSKÉ PLÁTKY

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové znojemské plátky

Na vepřové znojemské plátky potřebujete:  4 plátky vepřového masa, sůl, mletý pepř, hořčice, 1 kostka masoxu, 100g kabanosu, 100g kyselých okurek, trocha hladké mouky, olej, 2 vejce uvařená natvrdo.

Plátky masa lehce naklepte a z obou stran osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečte a vyndejte. Do zbylého tuku nasypte pokrájenou cibuli, osmažte a vraťte k ní maso. Zalijte horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené, přidejte masox, přiklopte pokličkou a duste do změknutí masa. Mezitím v půl hrnku vody rozkvedlejte lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjměte, do kastrolu vlijte obsah hrnku, rozmíchejte, přidejte na drobné kostičky nakrájené okurky, kabanos a vejce, vraťte maso, přiklopte a ještě asi 15 minut společně provařte. Vhodnou přílohou je rýže.