VEPŘOVÉ KOTLETY PO ANDALUSKU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové kotlety po andalusku

Na vepřové kotlety po andalusku potřebujete:  8 vepřových kotlet, 2 lžíce mouky, 125g žampiónů v konzervě, 1 šálek rajčatového protlaku, sůl, pepř, 1 menší cibule, 1/2 červené papriky, 1 stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje.

Na pánvi v rozehřátém oleji dozlatova osmažte kotlety obalené v mouce. Osolte, opepřete a odložte. Do mixéru nalijte vodu z konzervy žampiónů. Přidejte protlak, papriku, cibuli a česnek. Vymixujte pastu. Polovinu pasty nalijte do hrnce, na ni položte osmažené kotlety, na ně žampióny a přelijte druhou polovinou pasty. Vařte přikryté na mírném ohni přibližně půl hodiny. Poté ještě chvíli odklopené povařte tak, aby zhoustla omáčka.