VEPŘOVÉ MASO PO KATALÁNSKU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové maso po katalánsku

Na vepřové maso po katalánsku potřebujete:  1 kg vepřového masa, 1/2 šálku sladkého vína, 2 lžíce másla, 100g sušených švestek, 100g rozinek, 50g piniových jader, 1 šálek drůbežího vývaru, 1 lžíce hořčice, sůl.

Vepřové maso omyjte, osušte a převažte natěsno nití. Smíchejte máslo, hořčici a sůl. Touto směsí potřete maso ze všech stran. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 40 minut. Mezitím ve vývaru povařte švestky, rozinky a piniová jádra. Po 5 minutách varu přidejte víno. Po 20 minutách pečení maso otočte a nalijte k němu ochucený vývar.