/ / Recepty / Vepřové maso / Vepřové maso se zeleninou
Na vepřové maso se zeleninou potřebujete: 300g vepřové kýty, 2 mrkve, 1 kedlubna, 1 hlíza fenyklu, kousek čerstvého zázvoru, 4 stroužky česneku, 1/2 červené papriky, 1/2 zelené papriky, 2 lžíce rýžového vína, 200 ml zeleninového vývaru, 1 lžička hnědého cukru, 1 lžička škrobové moučky, 3 lžíce oleje, sůl, pepř.
Maso omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Zeleninu omyjte a očistěte. Mrkev, kedlubnu a fenykl pokrájejte na nudličky, zázvor a česnek na plátky, papriku na kostičky. Rýžové víno smíchejte se studeným vývarem, cukrem a škrobovou moučkou. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte maso, zázvor, česnek a maso doměkka opečte. Poté přidejte zeleninu a ještě krátce opékejte společně. Směs s rýžovým vývarem dobře promíchejte, maso jí zalijte a vše krátce povařte. Osolte a opepřete. Podávejte s dušenou rýží.