/ / Recepty / Vepřové maso / Pečený bůček s nádivkou
Na pečený bůček s nádivkou potřebujete: 1 kg bůčku, sůl, 2 rohlíky, 30g rozehřátého tuku, 2 vejce, mléko, muškátový květ, 150g zmrazeného hrášku s karotkou a kukuřicí, 2 lžíce nadrobno pokrájené petrželky, 2 lžíce nadrobno pokrájené pažitky, kmín.
Maso očistěte, opláchněte, prořízněte do něj kapsu a vysolte ji. Rohlíky nakrájejte na kostičky a přelijte je rozehřátým tukem. Vejce rozšlehejte s trochou mléka, osolte, okořeňte a nalijte na rohlíky. Promíchejte a nechte 10 minut bobtnat. Potom je promíchejte se zelenou nádivkou, naplňte maso a otvor sešijte tlustší nití. Maso vložte do tlakového hrnce, osmahněte, osolte, přidejte kmín, podlijte horkou vodou a 20 minut duste. Potom hrnec otevřete a bude-li maso již téměř měkké, přendejte ho do pekáčku. Pokud zbude hodně šťávy, vyduste ji, přelijte na maso a pečte za občasného přelévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjměte, nitě odstraňte a maso nakrájejte na plátky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.