/ / Recepty / Vepřové maso / Bůček se sladkokyselou nádivkou
Na bůček se sladkokyselou nádivkou potřebujete: 1 kg vepřového bůčku s kůží, sůl, 4 lžíce světlé sójové omáčky, 5 lžic ananasové šťávy, 1 lžička kari koření, 1 menší ananas, 250g mletého vepřového masa, 30g strouhanky, 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 1 lžíce tymiánu, hrubě mletý pepř, 250 ml masového vývaru, 3 snítky tymiánu, 500g šalotky.
Maso omyjte, osušte a kůži mřížkovitě nařízněte. Do povrchu vetřete sůl. Na vnitřní straně maso nařízněte a rozložte do plátu. Rozmíchejte sójovou omáčku, ananasovou šťavu a kari. Směsí maso pokapte a nechte dvě hodiny odležet. Ananas nakrájejte na kostičky. Polovinu rozmixujte a smíchejte s mletým masem, strouhankou, vejci, hořčicí, tymiánem a pepřem. Troubu předehřejte na 225 stupňů. Maso naplňte nádivkou, stočte a převažte. Dejte do pekáče a podlijte. Přidejte tymián a pečte přibližně hodinu a čtvrt. Po třičtvrtě hodině pečení přidejte oloupané šalotky a kostičky ananasu. Pečeni občas přelévejte šťávou.