BŮČKOVÉ KATOVY ŠPALKY

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Bůčkové katovy špalky

Na bůčkové katovy špalky potřebujete:  750g libového vepřového bůčku, 200g žampiónů, 4 lžíce rajčatového protlaku, 4 stroužky česneku, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 větší cibule, sůl, pepř, špetka feferonkového prášku.

Bůček vykostěte, odstraňte křupky a nakrájejte na špalíčky. Osolte, mírně opepřete, přidejte lisovaný česnek, mletou papriku, na plátky nakrájené oloupané žampióny, na tenké plátky nakrájenou cibuli a posypte mletou sušenou feferonkou. Vše řádně promíchejte, rozestřete na pekáč, podlijte trochou studené vody a pečte ve vyhřáté troubě doměkka přibližně hodinu a půl. Občas promíchejte a dolijte teplou vodu. Hodinu pečte pod alobalem, po zbytek času dopékejte v otevřeném pekáči. Vhodnou přílohou je pečivo, brambory nebo rýže.