VEPŘOVÝ ZÁHORÁCKÝ ZÁVITEK

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřový záhorácký závitek

Na vepřový záhorácký závitek potřebujete:  750g vepřového bůčku, 200g sterilovaného zelí, 50g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, pepř, česnek.

Očištěný vepřový bůček bez kůže vykostěte, nakrájejte na plátky, naklepte paličkou, osolte, opepřete a potřete utřeným česnekem. Na sádle osmahněte oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli a rozkrájenou slaninu, přidejte překrájené a propláchnuté sterilované zelí, osolte a okořeňte drceným kmínem. Touto vložkou naplňte plátky bůčku, zaviňte je, upevněte párátkem a obalte v mouce. Závitky dejte na vymaštěný pekáček a v troubě zprudka zapečte. Potom podlijte vodou a dozlatova upečte. V průběhu pečení závitky přelévejte vypečenou šťávou a obracejte. Z měkkých závitků odstraňte párátka, rozdělte je na talíře a přelijte vypečenou šťávou.