VEPŘOVÁ KRKOVIČKA ZE SELETE A BRAMBORY S RICOTTOU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová krkovička ze selete a brambory s ricottou

Na vepřovou krkovičku ze selete a brambory s ricottou potřebujete:  6 plátků vepřové krkovice s kostí, 2 střední cibule, 1 lžička mleté červené papriky, 1 lžička drceného kmínu, 300 ml vody, 1 lžička majoránky, 100 ml slunečnicového oleje, 1 kg nových brambor, 250g čerstvé ricotty, jarní cibulka, sůl, pepř, 1 palička čerstvého česneku.

Krkovičky potřete z obou stran směsí ze soli, pepře, drceného kmínu, majoránky, červené papriky a oleje. Nechte v chladničce uležet do druhého dne. Potom maso v pánvi zprudka opečte z obou stran a přendejte do pekáče, jehož dno jste pokladli většími kusy cibule. Podlijte výpekem z pánve smíchaným s vodou. Pečte přikryté při střední teplotě hodinu do změknutí. Dalších 10 minut pečte odkryté, aby maso získalo pěknou barvu a přelévejte výpekem. Maso vyndejte a z výpeku a propasírované cibule připravte omáčku. Omyté nové brambory povařte v celku 10 minut, potom je podélně překrojte a poklaďte směsí ricotty, utřeného česneku, soli a mladé cibulky. Na plech klaďte vrstvu 1,5 cm vysokou a zapékejte 20 minut.