VEPŘOVÁ PANENKA NA VÍNĚ

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová panenka na víně

Na vepřovou panenku na víně potřebujete:  600g vepřové panenky, 250g červených hroznů, 1 bílá cibule, 1 červená cibule, 70 ml bílého vína, 1 lžíce hnědého cukru, šťáva z 1/2 citrónu, sůl, pepř, 1 lžička sladké chilli omáčky.

Maso omyjte, osušte, potřete olejem, osolte, opepřete a nechte rozležet. Na rozehřáté pánvi je opečte ze všech stran a přendejte do pekáčku. Poté osmahněte nakrájenou slaninu a cibuli, posypte cukrem, promíchejte a ještě krátce opečte. Směs cibule a slaniny přidejte k panence společně s hroznovým vínem, podlijte vínem, vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a zvolna pečte přibližně 20 minut.