/ / Recepty / Vepřové maso / Pavlišovský řízek
Na pavlišovský řízek potřebujete: 4 vepřové plátky, sůl, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, olej na smažení, 1 hlávka bílého zelí, kmín, ocet a cukr na dochucení, 1 lžíce mouky, sádlo, 1 cibule nasekaná najemno.
Vepřové plátky naklepte, z obou stran důkladně osolte a obalte v trojobale: v hladké mouce, ve vajíčku a ve strouhance. Olej rozpalte v pánvi s vyšším okrajem, poté ztlumte plamen a řízky z obou stran pozvolna osmažte. Zelí nakrájejte na kostičky, zalijte vodou, okmínujte a dejte vařit do změknutí. Po uvaření přidejte ocet a cukr dle chuti a zahustěte lžicí mouky. Na sádle osmažte cibulku dozlatova. Vhodnou přílohou jsou knedlíky.